Balcones True Blue 100 Proof

Blå majs? Ja, du læste rigtigt

 

Balcones er et yderst spændende destilleri. De er nemlig en af de meget få i USA som laver deres whiskeyer på blå majs. De kalder såvel ikke dette en Bourbon, men “Straight Corn”. Dvs. over 80% af denne whiskey består af blå majs. Det er 100 proof, altså 50% alkohol

 

Jeg har før smagt deres Texas Blue Corn Bourbon 64.9% og den er simpelthen fantastisk. Man skal ikke tøve hvis man nogensinde støder på den.

Balcones destelleriet ligger i Waco, Texas. De udvidede deres lager tilbage i 2015 så forhåbentlig ser vi meget mere fra dem om nogle år.

Deres True Blue og Baby Blue kan købes få steder herhjemme, men det er nemmere at få fingrene i dem i udlandet. 

Den har en flot mørk-gylden farve.

 

Smagning:

 

Duft: Den har en intens duft af ristede bananer, kanel, rosiner og en smule fersken.

Smag: Fyldig, rummelig, let tobak/kul, chokolade, ristede nødder (er nok den ristede majs jeg fornemmer her)

Afslutning: gammel træ/læder, stadig noter af brændte nødder.

 

Vurdering: Jeg vil sige, denne whiskey er bestemt ikke for nybegyndere, og heller ikke til enhver.

Den er MEGET speciel på sin helt egen måde, men det kan jeg egentlig godt lide. Jeg vil sige, dens karakter og smag og alkohol minder mere som vi er i 55-60% kategorien. Det er sjovt at have noget nyt i ens skab som skiller sig helt ud, og det må jeg sørme sige denne Balcones gør!

 

Karakter: 85/100

Kategori: Rigtig god
Hvordan basere jeg denne vurdering?
Læs mere her: Mit scoringssystem