Arran Brodick Bay 20 års

Øen Arran’s smukke natur

Jeg skal skrive i dag om endnu en flaske fra øen og destilleriet Arran, som hedder “Brodrick Bay The Explorers Series”. De har lavet to udgaver fra den serie, hvor den første er Brodick Bay (2018) og den nyeste som kom på markedet sidste år (2019) som hedder “Lochranza Castle.”

Det er ikke en billig flaske, den koster på det billigste sted på nettet cirka 1400 kr og kan godt være svær at finde i dag. Det er en 20 års som har lagret i både bourbon og sherry fade hvor den til sidst har fået et finish i Oloroso fade. Den ligger på 49,8% i alkohol. Destilleriet Arran har lavet denne flaske for at hylde den smukke natur de har på øen og det beskriver labelen også på flasken. Jeg har smagt både Lochranza Castle og Brodick Bay, og syntes at Brodick Bay har mere at byde på. Vi er oppe på et meget højt niveau af smagsnuancer og harmoni. De har kun produceret i alt 9000 flasker hvor der følger en metalkasse med.

 

Smagning:

 

Duft: Den har mange dufte i næsen, både frugtige noter med vanilje og blomster. Lette tørre frugter og grøn te!  Alkoholen er meget dæmpet her. Den dufter meget livlig med masser af energi.

Smag: En meget fyldig oplevelse hvor smagen er helt i harmoni. Igen har vi en frugtig og eksotisk smag med blomster. Har også en let maltet smag. Den er meget behagelig!

Eftersmag: Eftersmagen er dejlig lang. Den har en blødelig eg med appelsinskal i eftersmagen. Igen er de frugtige noter også i eftersmagen. Den har også en mindre peber finish.

 

Vurdering: Dette er en fantastisk fuldendt whisky hvor der er rigtig god harmoni mellem de forskellige smage. Var det en blind smagning ville jeg tro alkoholstyrken var på 55% fordi den fylder så meget. Det skal ikke være en hemmelighed at Arran er et af mine yndlings destillerier og de skuffer aldrig. Dette er indtil videre det bedste jeg har smagt fra Arran.

 

Karakter: 93/100

Kategori: Fremragende
Hvordan basere jeg denne vurdering?
Læs mere her: Mit scoringssystem