Min egen lagret whisk(e)y

 

 

Denne whiskey er ikke så kendt ude i den store verden. Dette er min egen lagring, og grunden til jeg skriver ‘e’ i whiskey er fordi denne er rå sprit fra Copper Fox Distillery som ligger i USA.

Jeg ville gerne prøve at udvikle min viden ved selv at lagre råsprit. Denne råsprit består af 2/3 Rye og 1/3 malted byg. I sin egen råsprit har den nogle smagsnoter af æble og røg. Selve råspritten er destilleret 27 marts 2013.

Jeg ville ikke drikke denne som bare råsprit 🙂

Den er lagret 93 dage på et 1 liters nyt Amerikansk forkullet egetræsfad og selvom råspritten var 62% da den kom i fadet var den en voldsom styrke på 64% da den kom ud. Jeg havde selv troet den var på omtrent de 57-59% da alkohol fordamper i fadet over tid og dermed alkoholprocenten, men i dette tilfælde har vand fordampet mere end alkohol.

Selvom fadet er 1 liter, kom der kun 65 cl. ud da den havde lagt i 93 dage, så det er et tørstig fad.

Dette er min 1st edition, der kommer mere i fremtiden…

 Jeg venter dog med at anmelde den, da jeg føler den skal lagre lidt længere inden den er helt færdig.