Selv når man skal drikke det følger der nogle “uskrevne” regler før man får mest ud af det. Selvølgelig kan du godt drikke whiksy med et engangskrus og isterninger, men får du det fulde ud af oplevelsen?  I Hollywood film og specielt USA drikker de whisky af store brede glas med isterninger i.

Måden jeg selv drikker whisky på er med tulipanformede glas. Jeg tilføjer aldrig isterninger i, da det for det første nedkøler whiskyen og “ødelægger” dens aromaer og for det andet vander det virkelig meget whiskyen ned. Jeg følger min tommelfinger regel med hvis whiskyen eller rommen er 50% eller derovre kan man godt tillade sig at bruge vanddråber.

Jeg bruger typisk 5-10 vanddråber, afhængig af hvor stærk den er i alkohol procent. Jeg holder typisk min hånd på glasset i et par minutter så aromaerne bliver ‘fanget’ og til sidst ryger op når jeg fjerner hånden. Det giver et ekstra boost i duften.

 

 

Det korte og det lange er i min optik til dette emne er, man skal nyde sin whisky eller rom præcis som man vil.